Мутафчийски: Две съмнителни проби има сред изследваните депутати във ВМА

37 са новите случаи в страната, 449 е общият брой на заразените с коронавирус

Две съмнителни има сред изследваните 92 проби на депутати във ВМА. Това съобщи тази сутрин шефът на Националния оперативен щаб  ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски. Другите 92 проби, изследвани в „Софиямед“ са отрицателни. Продължават да се изследват проби на народни представители и днес, има такива, които се изследват и в лабораториите във Варна и Стара Загора. Днес ще бъдат изследвани и служителите на парламента.

1 нов случай на коронавирус е регистриран вчера следобяд в Пловдив. Това е жена на 53 години, която е настанена в болница Каспела. Така случаите в Пловдив вече са 27.

37 са общо заразените за денонощието, от тях 27 са приети в болници, а останалите 10 се лекуват вкъщи. 449 станаха общо  заразените за страната, 566 проби са изследвани вчера.

Новата област е Видин.

В София за денонощието случаите са 20, 12 са от следобеда. В Благоевград случаите са три, като един от тях е на 75-годишна жена от Банско. В Смолян има четири нови случая – мъже на 52 и 64 години и две жени – на  55 и 59 години. Във Варна са открити двама мъже – на 26 и 43 години и едно момиче на 9 години. В Добрич са заразени двама – мъж на 35 и жена на 30 години, като и двамата са амбулаторни случаи.

Една жена на 55 години е заразена в област Пазарджик, тя е настанена в МБАЛ-Пещера. В Монтана е регистриран мъж на 53 години, във Велико Търново – жена на 79 години и във Видин – мъж на 56 години.

25 са вече излекуваните, вчера има изписани нови болни – с отрицателни проби. Това са трима души в Бургас – семейството на 47-годишния лекар и той самият. Другите двама излекувани са от Перник и Шумен. Средната възраст на излекуваните е 45 години.

Спаднала е обаче средната възраст на починалите и вече е 61,7 години.

Двама са починалите през изминалото денонощие – това са 57-годишният мъж от Кюстендил и 40-годишният от Пирогов.

57-годишният мъж е починал от усложнения, той е бил със съпругата си в Германия, където жена му се е лекувала от онкологично заболяване. Тя е в сравнително добро състояние. 40-годишният мъж, починал снощи в „Пирогов“, не е починал от пневмонията, която е развил, а най-вероятно от белодробна емболия, съобщи ген. Мутафчийски.

Около 200 полицаи са изследвани досега с дарените тестове във ВМА, посочи още генералът. По думите му досега всички проби са отрицателни, отрицателни са и пробите на 400 военнослужещи.

Подобни статии

Top