Музикално-поетична вечер и премиера на книга в Етнографския

Музикално-поетична вечер и премиера на книгата на Мариана Ангелова „Танц върху жарава“

ще гостуват в Регионален етнографски музей – Пловдив от 18:00 часа. Ще  участват Йоана Николова (пиано) и в присъствието на автора. Книгата ще бъде представена от акад. Марин Кадиев. Вход свободен.

Мариана Ангелова – родена в града на мечтите – Димитровград, но ги осъществява в Хасково чрез семейството и работата си в областта на здравеопазването.

Завършила е Медицински  университет София и Журналистически факултет на СУ „Св. Св. Климент Охридски“. В момента работи като медицински представител във фармацефтична фирма.

Впрочем мамят я дългите пътища, обича да пътува, да се докосва до непознати места. Желанието й да опознава все повече хора, градове, държави и да вниква в техните съдби , я кара да пише поезия.

Вълнението да се докосва до древната история на земята, до тайните на великите творци, оставили ярка диря след себе си, рожда и първите й куплети.

Шест от нейните стихотворения намират място в алманаха за съвременни български автори –„Думите“. Книгата й  е част от Конгресната библиотека във Вашингтон. Мариана поддържа страстта си към латино-танците и пренася аромата на танцуваща жена в стиховете си.

Танцът е вплетена метафора в  заглавието на книгата, изразявайки нейната същност. Първата й книга  „Танц върху жарава“ е в памет на младата художничка Христина Христова, която е оставила траен спомен в сърцата на близките й хора, а стихосбирката оживява чрез нейните картините.

Стиховете  са цветен, емоционален пътепис на местата, където е била и чувствена картина на изживяното. Насладете се на тази емоция!

Подобни статии

Top