МВР дири под дърво и камък Христос Боскос

Помните ли гърка Христос Боскос?

Това е човекът, за когото пловдивските медии писаха със седмици, че и с години заради блъснатата от него на автобусната спирка на моста на Герджика ученичка от ЕГ „Иван Вазов“ Катерина Матеева – Кари.

27-годишният бивш студент по медицина бе осъден първоначално условно, а впоследствие – само на глоба от 5000 лева и отнемане на шофьорската му книжка. Въпреки множеството протести и настояването на главния прокурор Сотир Цацаров делото срещу Боскос да бъде възобновено, Апелативният съд в Пловдив не уважи искането на обвинител №1 и Боскос си остана само с глобата от 5000 лева.

Днес обаче стана ясно, че гъркът е издирван от МВР заради влязла в сила присъда срещу него. Снимката на Боскос бе качена на Фейсбук страницата на СДВР Столична полиция, заедно с още 54 фотографии на издирвани лица, укриващи се от дългата ръка на закона.

Сред издирваните е и бивш гард на Митьо Очите

В специален албум, озаглавен „Укриващи се лица“, столичната дирекция е публикувала снимки на издирваните. Сред тях е дори и бившият гард на Митьо Очите Константин Вълчев.

Публикувани са също снимки на издирвани граждани на Македония, Гърция и Турция. Към всяка снимка има кратка информация за издирвания, като от полицията призовават гражданите да подават сигнали, ако имат данни за местонахождението за укриващите се осъдени.

В коментарите под снимките от СДВР обясняват, че се очаква да бъдат качени още снимки на издирвани. „Това е началото, ще има и други“, е точният коментар на администраторите на страницата.

Снимки: Фейсбук

Подобни статии

Един коментар

  1. Чочо написа:

    И кво са, ние ли да им ги търсим?? За какво плащаме данъци??

Top