МВР с драконовски мерки за градското дерби днес

Районът около базата в Коматево ще гъмжи от полиция

Във връзка предстояща футболна среща между отборите на ПФК „Ботев“ (Пловдив) и ПФК „Локомотив“ (Пловдив), която ще се проведе от 14.30 ч. днес,  ОДМВР – Пловдив предприе всички необходими мерки за недопускане на груби нарушения на обществения ред и престъпления.

На територията на спортната зона и целия град ще бъдат разположени голям брой полицейски сили от Областна дирекция на МВР гр. Пловдив, СДВР и от жандармерийските звена в София и Пловдив. По улиците на града и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение на реда или престъпление ще бъдат взети незабавни мерки от специализирания отряд за бързи действия и мобилните групи.

Отварят стадиона в 11.30 ч.

В 11.30ч. ще бъдат отворени всички входове на стадиона за влизане на граждани, като те ще бъдат проверявани обстойно, за да не се допусне внасянето на забранени предмети, оръжия, пиротехнически изделия, алкохол и др.  Съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, на трибуните няма да бъдат допускани малолетни лица без придружител, както и лица във видимо нетрезво състояние.

За феновете на ПФК „Локомотив“ Пловдив, решили да посетят футболната среща, движението ще става от околовръстното шосе на гр. Пловдив, по ул. “Захаридово” до сектора за гостуващата агитка на футболен комплекс “Ботев-1912”, с необходимата полицейска охрана, с оглед осигуряване реда и недопускане на инциденти между привържениците на двата отбора.

1 2

Подобни статии

Top