МВР с още информация и СНИМКИ и ВИДЕО от арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов

Акцията е планирана и проведена не с цел показност на действията на служителите на МВР, а в изпълнение на законовите полицейски задължения

МВР публикува в официалния си сайт допълнителна информация за задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов.

„Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и  лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия.

В хода на полицейската акция са извършени претърсвания  и изземвания на три адреса. За срок до 24 часа в полицията са задържани три лица, които преди това са преминали през медицински преглед в Медицинския институт на МВР.

При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура. След  извършване на процесуално-следствените действия и извършен анализ на събраните доказателства и документите е преценено, че материалите ще бъдат докладвани на Софийска градска прокуратура. В днешния ден са разпитани и свидетели.

В 10 часа тази сутрин  прокуратурата е уведомена с факс за образуваното по случая в МВР досъдебно производство. Два часа по-късно е определен наблюдаващ прокурор. Няколко часа по-късно наблюдаващият прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите от  досъдебното производство. Дадени са указания те да бъдат входирани в деловодството на СГП.

Към 16.00 часа наблюдаващият прокурор е поскал да се срещне с разследващите полицаи. Полицейското задържане на трите лица ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане за срок до 72 часа.

При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.“, се казва в съобщението на МВР.

Подобни статии

Top