МВР свали снимката на Боскос, качили я погрешно (СНИМКИ)

МВР свали снимката на Христос Боскос

от базата си за издирвани лица заради влезли в сила присъди, съобщиха за DCNEWS от полицията. Фотографията на бившия гръцки студент по медицина била качена погрешно на сайта на МВР и на Фейсбук профила на СДВР Столична полиция и в късния следобед вчера е била свалена.

27-годишният бивш студент по медицина бе осъден първоначално условно, а впоследствие – само на глоба от 5000 лева и отнемане на шофьорската му книжка. Въпреки множеството протести и настояването на главния прокурор Сотир Цацаров делото срещу Боскос да бъде възобновено, Апелативният съд в Пловдив не уважи искането на обвинител №1 и Боскос си остана само с паричната санкция.

МВР дири под дърво и камък Христос Боскос

Припомняме, че снимката на гърка бе публикувана в социалната мрежа заедно с фотографиите на още 54 души, обявени за издирвани от полицията. В момента обаче снимките на търсените от закона са намалели до 47.

Издирван написа в коментар под снимката си актуалния си телефон

Само за часове постът на столичната дирекция бе споделен над 3900 пъти и събра 150 коментара. В един от коментарите бе и този на издирван, който изненада органите на реда като им отговори в социалната мрежа, съобщи bTV.

Във „Фейсбук” Красимир Тончев дори оставил телефонния си номер на полицията. В поста си до СДВР той посочва, че не се притеснява от нищо.

Издирваният е от Ямбол, но една част от снимките профила му в социалната мрежа са от Германия.

„Тц тц….2/3 от издирваните сами си коментират под снимките…но иначе са в неизвестност. Мила родна България…“, пише по този повод потребителка.

Сред коментарите има доста положителни за инициативата на полицията, но голяма част са на противоположния полюс.

„Къде са братя Галеви и други мутри“, пита потребител. Друг пък добавя: „Анонимността им е гарантирана… Щом някой ви съдейства веднага престъпниците се уведомяват от къртицата в полицията това го знае целият народ, че не можете да пазите тайна и системата е прогнила отвсякъде. Кой смее да ви помага,като ще му се навреди бре.Що се правите на ощипани булки. Изчистете си къщата от престъпници, който тъчат на два стана та хората да ви вярват и имат доверие във вас…“

Подобни статии

Top