„Място Кършияка“: Доброволци обновиха междублоково пространство в „Северен“

Един отличен пример за това, че най-добрите резултати се получават, когато граждани и експерти работят заедно

Доброволци и увлечени от инициативата им граждани обновиха междублоково пространство в квартал „Кършияка“ в пловдивския район „Северен“. На място вече са поставени тенис маса, баскетболен кош, футболни врати, кошчета за отпадъци. Зоната е почистена, боядисани са пейките и прилежащи части от детската площадка. Обновяването й е отличен пример за това, че най-добрите резултати се получават, когато граждани и експерти работят заедно.

„Благодарим на доброволците, които помагаха и на инициаторите, които кандидатстваха и ни дадоха възможност да направим този съвместен проект. Вярвам, че това е пътят, по който може да се развие силно гражданското общество“, сподели Гергана Ангелова от сдружение „Бъди Активен“. „Надявам се чрез този пример повече хора да бъдат готови да поемат отговорност да променят средата, в която живеят“.

„Място Кършияка“ е създадено през последните няколко месеца с труда на десетки доброволци, живеещи наблизо като част от дейностите на сдружение „БГ Бъди активен“ за облагородяване на градски пространства, обединени под името „Място България“. Процесът започна през юни, когато група ентусиасти кандидатства по конкурс от инициативата с награден фонд за облагородяване на градско пространство. Младите хора биват избрани заради готовността им да участват в създаването и поддържането на зоната.

Дейностите по пространството се извършиха в партньорство с район „Северен“.

Подобни статии

Top