На 100 години баба Данче от Асеновград приема хапчета, но умерено и пие по-малко ракия

За юбилейния си рожден ден асеновградчанката получи поименен плакет и парична сума

Община Асеновград изненада с поименен плакет и паричен подарък столетницата Йордана Пейчева от Асеновград. Поради създалите се обстоятелства общинското ръководство не успя да се срещне с рожденичката, но внучката, която носи името й, получи подаръците от нейно име Йорданка Ковачева.

Столетницата е останала приятно изненадана, че други хора, освен близките й, знаят за рождения й ден. Развълнувала се е и с благодарност е изпратила почерпка по своите близки, „защото тя много държи на уважението и отбелязва тези неща“, разказа внучка й Йорданка. На личния си празник, който тази година съвпадна с друг голям християнски празник – Лазаровден – и предшества Цветница и Великден, баба Йордана си е пожелала здраве и сили.

Асеновградчанката посрещна 100-годишния си юбилей с най-близките си. Тя е третият столетник в общината от началото на 2020 г. досега. Продължава да работи по двора в къщата си. Ходи да пазарува, готви и почиства. Радва се на голямо семейство.

Близките на столетницата казват, че тя е скромна, работлива и със силен дух жена. Първоначално не е искала да приеме спазването на правилата, въведени заради извънредното положение у нас, но впоследствие се е примирила и е разбрала, че за нейно добро е по-добре да стои вкъщи. Най-добре се разбирали в правнуците и най-малката пра-правнучка.

Внучка й Йорданка Ковачева се гордее, че носи името на 100-годишната си баба и се радва, че родителите й са решили да я „подновят“. Споделя, че както във всяко семейство и те с баба й Йордана понякога се разбират, а друг път имат разногласия, но се обичат. Столетницата много обичала да чете вестници, а хапчета приема само обичайните за възрастта, но в умерени количества. Никак не й харесва да посещава лекар. Храни се с каквото й е вкусно, без да се ограничава и си пие по малко бира или ракия.

На 100-тния си рожден ден баба Йордана Пейчева получи парти изненада от най-близките си хора. Те й поднесоха торта с надпис „Честито 100летие“, цветя и други подаръци.

Подобни статии

Top