На Бабинден: На момчета ще е годината за УМБАЛ-Пловдив (СНИМКИ)

Измиха ръцете на началника на АГ отделението в бившата Окръжна

Три пъти подскочи началникът на АГ отделението в УМБАЛ-Пловдив д-р Венцислав Демирев, преди да разчупи красиво декорираната с розово и синьо бебе пита в Деня на родилната помощ. Повече момчета ще се раждат през тази година, изстреля старшата акушерка Любомира Тошева, след като за секунди преброи парчетата. Според поверието това означава, че предстои война, разтълкуваха някои. Повече момчета се раждат в добрите години – когато има храна, спокойствие, мир и хармония, опонираха други.

Тази сутрин по традиция в АГ отделението тържествено бе честван Бабинден, извършен бе и ритуалът „поливане“. За измиването на ръцете на д-р Венцислав Демирев помогна д-р Йоана Згурева, която е неонатолог в болница „Пловдив“ и очаква своята първа рожба през юни. Категорична е, че ще роди тук, защото изцяло се доверява на професионализма на колегите си.

Гост на празника беше кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, както и медици и служители на болницата.

Нито един инцидент с родилки и бебета няма през миналата година в УМБАЛ Пловдив.

В родилното отделение работят 15 лекари и акушерки, които са стабилен екип, те са помогнали на 726 бебета да проплачат през 2019 г., а от началото на тази година – на още 36.

1 2

Подобни статии

Top