На Бабинден: На момчета ще е годината за УМБАЛ-Пловдив (СНИМКИ)

Общо ражданията са 713, като от тях 293 са оперативни интервенции, а това е значително по-малко от половината, посочи Тошева. Десет са ражданията, дали живот на близнаци и тризнаци. „Българката вече ражда за първи път средно на 28 години, макар че ние имаме и13-годишна родилка, като и 54-годишна. Щастливи сме, че и при тях всичко премина без проблеми и си заминаха по  живо, по здраво вкъщи с бебетата“, заяви д-р Демирев.

Изпълнителният директор на болницата д-р Аргир Аргиров връчи на екипа  поздравителен адрес от името на ръководството. Той пожела на целия персонал да бъдат здрави и заредени с положителни емоции и сили, за да изпълняват своята мисия. След това награди за отличната им работа  д-р Семра Халил и акушерка Нина Хаджийска от АГ отделението, както и д-р Йоана Згурева и на д-р Елена Атанасова от Неонатология.

Кметът на „Северен“ Стоян Алексиев също поздрави присъстващите на тържеството и подчерта, че трудът на акушер-гинеколозите и на акушерките е тежък, много отговорен и всеотдаен, защото от техните усилия зависят животът и здравето, както на майките, така и на бебетата. Той пожела в УМБАЛ-Пловдив през тази година да се родят повече деца, а първото бебе за 2021 г. да проплаче тук секунда след полунощ.

Отец Теодосий и отец Петър, които всяка седмица служат в параклиса „Св. Пантелеймон“ в лечебното заведение, отслужиха водосвет за здраве и благоденствие на персонала и пациентите. Отец Петър припомни, че не само родилките, но и медиците минават през много страдания, тревоги и притеснения, докато доведат всичко до добър и радостен край, а отец Теодосий издаде, че третото и четвъртото дете на колегата му са родени в тази болница.

1 2

Подобни статии

Top