На Бабинден в УМБАЛ „Свети Георги“: Четири бебета проплакаха, лекарите предрекоха по равен брой мъжки и женски рожби

Навръх празника в АГ отделението проплакаха четири бебета – три момичета и едно момче

Колкото капки във водата, толкова бебета да се родят през годината. Така започна наричането на празника Бабинден  в Клиниката по aкушерство и гинекология на първата университетска болница в  Пловдив – УМБАЛ „Свети Георги“.

Парчетата на обредната пита, която според преданието показва дали през годината ще проплачат повече момчета, или момичета пък се оказаха по равно. Затова лекарите предрекоха, че броят им също ще е равен. „Най-важното е да са здрави и щастливи и дано повече майки да избират естественото раждане”, пожелаха си акушерките.

Акушерка от Клиника по aкушерство и гинекология към УМБАЛ „Свети Георги“ изми ръцете на проф. д-р Екатерина Учикова. Ритуалът и тази година бе спазен на Бабинден в родилното отделение на най-голямото лечебно заведение в Южна България.

 „Искам да изразя своята признателност и уважение към вашия висок професионализъм и труд, от който се ражда новата надежда”, обърна се към присъстващите проф. Учикова.След това благодари на колегите си, ръководството на болницата, както и на екипа от неонатолози и анестезиолози за подкрепата в годините.

„Ние сме благословени, защото даряваме радост. Нека поемаме в ръцете си все повече новородени и да ставаме свидетели на най-голямото чудо – появата на нов живот. Нека бъдат леки и изпълнени с положителни емоции работните ни дни. Нека старанията ни бъдат оценени от нашите пациенти. В личен план желая здраве, удовлетворение и сила, за да продължим да следваме своето призвание”, пожела началника на клиниката.

Навръх празника в АГ отделението проплакаха четири бебета – три момичета и едно момче. Новородените през 2018 г. са били 1600, или със 100 по-малко от предходната година. „Положителната тенденция, когато наблюдаваме през миналата години, е, че намалява броят на малолетните родилки”, коментира проф. Учикова.

 

Подобни статии

Top