На Богоявление в Пловдив се въвежда временна организация на движението

Спират движението по булеварди и улици заради литийното шествие до Марица

По повод провеждане на традиционния Богоявленски водосвет, се въвеждат временни промени в организацията на движението на моторни превозни средства в Пловдив, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Очаква се около 12 ч. да премине литийно шествие по маршрут от Катедрален храм “Успение Богородично” – ул. „Съборна” – ул. „Криволак” – ул. „Железарска” – бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” – Водна палата на бул. “Марица-юг”. Заради това от 11:30 до 14:00 ч. се спира движението на пътни превозни средства – с изключение на автобусите от масовия градски транспорт, по улиците „Криволак“ и „Железарска“, западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в отсечката от ул. „Патриарх Евтимий” до бул. „Шести септември“.

Затварят се също участъкът на бул. „Цар Борис III Обединител” от кръстовището с бул. „Шести септември” до бул. „България”, както и бул. „Марица-юг” – от кръстовището с ул. „Никола Войводов” до бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“.

Шофьорите на  градските автобуси са предупредени да  карат бавно, внимателно и да се съобразяват с въведената  временна  организация на движение.

За улеснение на пътната обстановка е създадена необходимата организация от сектор „Пътна полиция“ за пренасочване на автомобилния поток по обходни маршрути.

От полицията апелират водачите на МПС да изпълняват стриктно разпорежданията на полицейските служители за недопускане на необосновани затруднения на трафика.

Подобни статии

Top