На изложба през почивните дни – какво и къде в Пловдив

Четири от сградите на Градската художествена галерия вече няма да работят в понеделник

4 различни изложби, експнирани в своите сгради с временни или постоянни експозиции предлага Градската художествена галерия на Пловдив в събота и неделя.  За времето от 10 до 18,00 часа ценителите на изобразителното изкуство могат да разгледат двете големи изложби под знака на Дружеството на пловдивските художници – годишната в галерия „Капана“ (ул. „Райко Даскалов“ 29) и „100 на 100 пловдивчани“ в изложбената зала на ул. „Гладстон“ 32. И двете изложби са с вход свободен и продължават до 20 януари.

Съвременно изкуство от остров Сардиния гостува в сградата на ул.“Княз Александър I“ 15 (главната пешеходна улица). Изложбата ще приключи на 18 януари. Безценни православни икони от XVI до XIX век съдържа постоянната експозиция на ул. „Съборна“ 22.

Пловдивчани трябва да знаят, че и за четирите сгради на Художествената галерия понеделник вече ще е почивен ден.

До края на януари от понеделник до събота може да разгледате и пъстрата колективна изложба „Дядо Коледа и приятели“, подредена в сутеренната зала в сградата на ул. „Артин Гидиков“ 11. На първия етаж там е постоянната експозиция с мексиканско изкуство, а на втория са подредени творбите на Цанко Лавренов.

С досегашното си работно време – от понеделник до събота, приема посетители и постоянната експозиция живопис на Енчо Пиронков в Стария град (ул. „Васил Кънчев“ 1).

 

Подобни статии

Top