На „Копривщица“ в Пловдив акостира пиратски кораб (СНИМКИ)

Над 27 нови детски площадки са били изградени в „Централен“ по време на този мандат

Нова детска площадка с формата на пиратски кораб  беше открита официално днес в район „Централен“. Съоръжението се намира в междублоковото пространство на бул. Копривщица 20, между булевардите „Пещерско шосе“ и „Свобода“. То е съобразено с всички европейски изисквания за безопасност, покрито е с удароустойчива настилка и включва комбинирано съоръжение, пързалка, люлки и клатушка.

Площадката е резултат на публично-частно партньорство със „Ситигаз България“ ЕАД,  като компанията осигурява 16 000 лева от инвестицията, а община Пловдив – 5000 лв.

„Радвам се, че от днес нататък най-малките жители на район „Централен“ имат още едно място за игри и забавление“, коментира кметът на района Георги Стаменов при откриването на новото съоръжение.

До края на месеца ще бъде пусната и чешмата в съседство, която не работи  от близо две десетилетия. Предстои през есента да се  пространството да се озелени, а пясъчниците да бъдат подменени.

Идеята е да бъдат възстановени всичките съществували преди 116 зони за игра и отдих. Ще се опитаме във всеки квартал, във всяка махала да има детска площадка, дори пред всеки блок да има кътове за забавления, фитнеси, места за игра на шах и други тихи игри, допълни районният кмет.

Над 27 нови детски площадки са били изградени в „Централен“ по време на мандата на кмета Георги Стаменов.

Подобни статии

Top