На магистралата: Спират камионите само в посоката с тежък трафик

Новата заповед влиза в сила от 1 януари 2020 година

И през 2020 година – при събиране на повече от два почивни и празнични дни, трафикът на тежкотоварните автомобили ще се ограничава в последния работен ден от 16 до 20 часа и в последния почивен ден – от 14 до 20 часа. Целта е пропускливостта на пътната инфраструктура и повишаване на безопасността на движение, когато много хора тръгват на път.

Това посочват от Агенция „Пътна инфраструктура“ по повод проект на заповед за временна организация на движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъци от републиканската пътна мрежа, която влиза в сила от 1 януари 2020 г.

За първи път, обаче, спирането на тежкотоварните превозни средства ще бъде само в посоката с очакван засилен трафик. Така например за магистрала „Тракия“ планът за спиране е както следва: в последния работен ден в участъка от София до Пловдив за пътуващите към Пловдив и в последния почивен ден в отсечката Пловдив – София за пътуващите към София; за магистрала „Хемус“ – в последния работен и последния почивен ден за участъка от София до пътната връзка при кръстовището с път I-4 (при 87-ми км) в двете посоки; за магистрала „Струма“ – в последния работен ден в участъка от София до Симитли за пътуващите към ГКПП „Кулата“ и в последния почивен ден за отсечката от Сандански до Кресна за пътуващите към София; за магистрала „Марица“ – в последния почивен ден за пътуващите от Харманли до магистрала „Тракия“.

Същото важи и за: път I-1 с. Ребърково – Ботевград; път I-1 – от етапна връзка на лот 2 на магистрала „Струма“ при Благоевград до Кресна; път I-4 – от п. в. „Коритна“ през Велико Търново до Шумен; път I-5 Русе – Бяла; път I-8 ГКПП „Калотина“ – София; път I-9 Варна – Бургас; път II-18 Околовръстен път на София; път II-99 Бургас – Царево.

1 2

Подобни статии

Top