На Одеона строят и в дъжда, ето какво (СНИМКИ)

Усилено строителство, въпреки дъжда, на античното съоръжение

Започна изграждането на малката обслужваща сграда на Одеона, видя репортер на DCNEWS. Тя ще приюти екскурзовода, който ще работи към античното съоръжение и охраната. Освен това ще бъде направена и тоалетна.

На мястото доскоро имаше преместваемо съоръжение от рода на фургоните, което се ползваше от охранителите. То обаче беше премахнато.

В момента там е налят бетон и се изчаква той да изсъхне, за бъде разположена върху него постройката. Въпреки дъжда строители активно работят на обекта.

Припомняме, че според бившия кмет Иван Тотев Античният Одеон ще бъде свързан със северната част на Римския форум, площад „Централен“ и Голямата базилика За проекта са заделени близо 800 000 лева и той ще бъде готов до лятото на следващата година. Съгласуването на всяка дейност с НИНКН обаче бавело много реконструкцията.

Свързват Одеона с Голямата базилика и пл. „Централен“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Най-вероятно там отново ще има стълбища и пътеки за преминаване покрай историческия пласт, както е на Западните пропилеи. Оттам ще се слиза до ул. „Гладстон“, откъдето пък ще се отива до Голямата базилика.

Подобни статии

Top