На седянка в „Резиденция Баба“ в Пловдив

Какво прави едно село привлекателно и за млади хора?

Инициативата „Резиденция Баба“ организира „седянка“ в Пловдив, търсейки отговори от местните младежи

Какви са възможностите да съчетаем (или заменим изцяло) живота си в града с този в село?

Организаторите на „Резиденция Баба“ от сдружение „Фабрика за идеи“ и Фондация „Пловдив 2019“ ви канят на дискусия в Отсреща (ул. Бетовен 12, Пловдив) днес (4 юли) от 18:00 часа.

Тема на събитието са въможностите и трудностите млади хора да живеят пълноценно в български села. Поводът е четвъртото издание на инициативата „Резиденция Баба“, което тази година ще бъде в 3 села в община Карлово. Организатори и участници ще са там, за да разкажат за смисъла, човечните срещи и разкази от трите поредни издания на инициативата – прозрения и разочарования, успешни социално-предприемачески проекти и неслучили се идеи.
Какво е нужно на едно село, за да заживеят млади хора в него? Какво е нужно на тях, за да имат условия да развиват потенциала си и да не „отпадат“ от технологичните и културните иновации, случващи се в градовете? Как могат младите градски да са от помощ на местните от селата и – обратно?„

Миналата седмица същото събитие беше организиране в София и пожъна голям успех. В разпалена дискусия за трудностите да заживееш в българско село се включиха млади семейства и хора, които или вече го правят, или са в процес на преместване. Присъстваха и представители на други инициативи, целящи да възродят живота в различни села с иновативни подходи.

* * *

„Резиденция Баба“ 2018 приема кандидатури на https://form.jotformeu.com/IdeasFactory/RezidenciyaBaba2018 до 9 ЮЛИ.

Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC

Подобни статии

Top