На Велики четвъртък: „Деца боядисват яйца за деца“

 След края на акцията ще бъде открита благотворителна продажба на картини

„Национална асоциация на децата и младите хора с диабет“ провежда кампания боядисване яйца под мотото „Деца боядисват яйца за деца“.

ЗАЕДНО с Общински институт „Старинен Пловдив“, който ще  бъде партньор в благородната мисия и събитие, те ще боядисват яйца с начален час 12.00 ч.

Мястото е къща на Верен Стамболян/бивша къща на художниците, а в последните години е място, приютило постоянната експозиция на големия творец Димитър Киров – Ди Киро/.

Дворът на къщата е бил домакин на много пленери и на много творчески срещи, така че ще продължим традицията и ще съберем децата от „Национална асоциация на деца и млади хора с диабет“, както и всички наши приятели, за да отбележим този светъл празник.

В 15.00ч. кошници с яйца и козунаци ще бъдат отнесени в детските отделения по диабет към УМБАЛ „Св.Георги“ и МБАЛ„ Медлайн“.

След края на акцията ще бъде открита благотворителна продажба на картини в кафетерия “Satori magic cafe”, до Балабановата къща.

Произведенията са рисувани от деца от столичното 143-то СУ “Г.С.Раковски”! Картините ще останат в кафетерията до изкупуването им.

Целта е да се набират средства за купуване на сензори за най-мъничките с диабет – децата от 0 до 5г.

Ще се радваме ако имате възможност да присъствате и бъдем  ЗАЕДНО в този прекрасен ден !, споделят организаторите на събитието.

Top