На виртуален празник по случай 1 юни кани пловдивска АГ болница

Богата виртуална програма по случай наближаващия Ден на детето са подготвили от УСБАЛАГ „Селена“

През целия 1 юни на Facebook страницата на лечебното заведение ще се излъчват лайфове, адресирани към децата. Обхванати са всички възрастови групи като са предвидени много приказки, спортни занимания, йога, детска работилничка и образователна виртуална разходка в Регионалния природонаучен музей. За майките пък е подготвен кратък курс със съвети как по-добре да снимат бебетата си.

Денят ще започне в 9,30 сутринта със спортни занимания за малчугани, защото спортът дава настроение и енергия за целия ден. Тренировките са разделени за три възрастови групи: 1 – 3 годинки, 3 – 6 години и 6 – 12 години. Активностите ще водят опитните детски инструктори от The Little Gym. По-лека форма на спорт е предвидена в следобедните часове, когато йога инструкторката Дияна Пашалиева ще покани децата във виртуалното си йога студио „Релакс“, за да се разтегнат и отпуснат заедно.

Образователната част на деня е посветена на природата. Децата ще имат възможността да се запознаят с интересни обитатели в най-атрактивните зали „Аквариум“ и „Терариум“ на Регионалния природонаучен музей Пловдив. Домакините от музея ще разкажат как различните групи животни, обитатели на Земята, създават нов живот.

Много време ще бъде посветено на приказките. Госпожа Опера – любимият на децата персонаж от Държавна Опера – Пловдив, ще разкаже музикалната приказка „Вълшебната флейта“ по произведението на Моцарт. В маратона ще се включи и художественият ръководител на „Театъра на Чарли“ Васил Караманлиев. Актьорът ще прочете любими стихотворения и приказки на децата, превъплътен в типичната си роля на клоун. Свои творби ще представи по изключително завладяващ начин и Мария Донева – драматург на ДТ „Гео Милев“ и водещ на младежки литературен клуб „Без заглавие“.

Организаторите от УСБАЛАГ „Селена“ са подготвили и креативна работилничка.

Мъниците ще имат възможност да си измайсторят сами пингвин от чаша под вещото ръководство на аниматорите от онлайн занималня „Вкъщичко“. Младите майки пък ще могат да почерпят ценен опит за това как да снимат новородените си бебчета в къщи. Кратък курс за начинаещи ще проведе модният блогър и бебешки фотограф Венета, основател на специализираното фотостудио за най-мъничките „Две шепи любов“.

Инициативата ще подкрепи кампанията на АГ болница „Селена“ „Дари живот“ за донори на яйцеклетки и сперматозоиди. 150 хиляди са двойките в България с репродуктивни проблеми. За 40 000 жени единственият шанс да станат майки са донорски яйцеклетки. Повече информация за дарителската кампания можете да откриете на сайта на болница „Селена“ или на телефони: 0882 068 415 и 0885 059 508.

Подобни статии

Top