На внимание на пловдивчани, кметът обяви мерките против епидемията

Пловдивчани, важно е. Прочетете!

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви рестрикциите, които се въвеждат в града под тепетата във връзка с разпространението на коронавирус и обявеното по-рано днес извънредно положение в цялата страна, предаде репортерна DCnews.bg. 

Спират се приемните дни в районните кметства на града, затварят се спортните зали и всички клубове, забраняват се дoпълнителните извънкласни дейности, спира работата на детската железница и басейн Младост.

От утре – събота 14 март, за срок от две седмици затварят пловдивските музеи, както и всички обекти, които са на подчинение на „Старинен Пловдив“.

С дезинфектант се обработват подходите към училища, детски градини и ясли, социални заведения и обществени сгради. Дезинфекцират се градски пространства, пейки, контейнерите, кошчетата за отпадъците и широки зони около тях.

Градският транспорт в Пловдив минава на празнично разписание.

Кметът призова родители да не водят децата си на площадките; гражданите да се въздържат от посещения на нощни клубове и заведения; както и работодателите, които имат тази възможност да осигурят на служителите си дистанционна работа, когато това няма как да се осъществи, то задължително да се прилага интензивна и засилена дезинфекция в работните помещенията.

Що се отнася до училищата, които остават заключени за още две седмици, градоначалникът подчерта, че те имат техническата възможност за дистанционно обучение на своите възпитаници.

Извънредното положение вече спря Водния проект на града – четете ТУК.

„Няма нужда от паника. Хубаво е да предприемем тези мерки и дано накрая се откаже, че са били излишни“, коментира Димитров.

„Положителна проба и регистриран случай на коронавирус в Пловдив все още няма„, подчерта на свой ред и зам.-кметът по здравеопазване д-р Калин Калинов. „Това не трябва да ни успокоява, колкото сме по-строги като превенция, толкова по-леко ще минем през епидемията. Нека не се сърдим един на друг, защото всичко това касае нашето здраве и това на околните.“

Подобни статии

Top