Набират доброволци за извънредни ситуации в Асеновград, стават част от отряд „Асеневци“

Доброволческото звено ще реагира при извънредни ситуации на територията на общината

Отряд от доброволци, които да бъдат в помощ на екипите на Районната служба по пожарна безопасно  ще бъде създаден в Асеновград. Доброволческото звено ще реагира при извънредни ситуации, бедствия, аварии и тежки пожари на територията на общината. Предложението е на кмета д-р Христо Грудев и ще бъде гласувано на редовната сесия на общинския съвет днес.

Новосформираният отряд ще бъде от 40 души и ще се субсидира от държавния бюджет. Предложението е името на отряда да бъде „Асеневци“. Бройната може да бъде по-голяма, като това ще е за сметка на общината. Членовете на звеното ще имат право на свободно паркиране в зоните за платен престой, като за това ще получат специален пропуск.

Създаването на отряд от доброволци е регламентирано със закон още преди осем години. През годините в града нееднократно е възниквала нужда от помощ, на която са се отзовавали десетки кандидати. Тъй като общината е органът, който трябва да създаде такъв отряд, затова ръководството на противопожарната служба в града многократно е изпращало препоръки и предписания за създаване на доброволческо звено, но реакция от градската управа до момента не е имало.

Подобни статии

Top