Набират кандидати за Преброяване 2021 в „Северен“

Всеки преброителен участък ще включва около 200-250 души и 80 жилища

Набиране на преброители за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд започна в район „Северен“ в Пловдив на 15 септември. В срок до 30 октомври 2020 година кандидатите трябва да подадат заявление по образец в деловодството на район „Северен“, където искат да бъдат наети.

Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (www.census2021.bg) или от сайта на район „Северен“ (www.severen.bg).

По препоръка на НСИ подходящи лица за извършване на дейностите по преброяване на населението и жилищния фонд са хора, които имат поне средно образование и занятие в някоя от следните области: икономическа, финансова, техническа, социална и/или административна, както и студенти. Важно е кандидатите да притежават отлични комуникативни умения.

От 8:00 часа на 01 февруари 2021г. до 20:00 часа на 15 февруари 2021г. преброителите ще посетят домакинствата, сградите и жилищата от техния преброителен участък, за да извършат преброяване с хартиена карта.

Всеки преброителен участък ще включва около 200-250 души и 80 жилища. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

При предстоящото преброяване ангажираните преброители ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Подобни статии

Top