Набират преброители за район "Тракия" - DC news

Набират преброители за район „Тракия“

Започна набиране на преброители за предстоящото през януари и февруари 2021 година преброяване на населението и жилищния фонд

В район „Тракия“ започна набиране на преброители за предстоящото през януари и февруари 2021 година преброяване на населението и жилищния фонд, съобщиха от администрацията.

В срок до 30 октомври 2020 година кандидатите трябва да подадат заявление по образец в деловодството на район „Тракия“. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 ( www.census2021.bg/ ) или от сайта на район „Тракия“ ( www.trakia-plovdiv.bg ).

Подходящи лица за извършване на дейностите по преброяване на населението и жилищния фонд са хора, които имат поне средно образование и занятие в някоя от следните области: икономическа, финансова, техническа, социална или административна, както и студенти. Комуникативните умения са от особено значение.

От 8,00 часа на 1 февруари 2021 година до 20,00 часа на 15 февруари 2021 година преброителите ще посетят домакинствата, сградите и жилищата от техния преброителен участък, за да извършат преброяване с хартиена карта. Всеки преброителен участък ще включва около 200-250 души и 80 жилища.

Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради. При предстоящото преброяване ангажираните преброители ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Подобни статии

Top