Наблюдава се ръст на пациентите в по-тежко състояние в болницата в Асеновград

Коронавирусът настъпва сериозно в Асеновградско

Между 12 и 24 пациенти преминават през болницата ежедневно

„Наблюдава се ръст на пациентите в по-тежко състояние, вследствие на коронавируса, както и тези, които завършват фатално. Хората трябва на време да обръщат внимание на здравето си. Веднага, щом усетят неразположение, нека се обръщат към лекар. Важна е и превенцията на здравето – да се ваксинират срещу COVID-19, да спазват дистанция, да носят маска на лицето. Призоваваме всички само за повече дисциплина точно в тази посока и нека ако имат възможност наистина да се имунизират. Наистина сме свидетели на това, че в действителност и ваксинирани хора се разболяват от коронавирус. Но процентът им е много малък, тежестта на заболяването при тях е много по лека. Възстановяват се доста по-бързо и остават без изменения в белия дроб, сърцето и органите, които са подложени на атака от COVID-19“. Това казаха от МБАЛ – Асеновград  по повод увеличението броят на заразените с коронавирус на територията на общината.

Според лекарите ваксините са единственият начин към момента, чрез който човечеството може да се бори срещу тази болест и  уверяват, че няма нещо в имунизациите, което да причини сериозни заболявания.

„Във всяко нещо има риск. Ползите обаче са много повече. Те са огромни, в сравнение с това, което може да се случи при боледуване и усложнения на коронавируса“, посочват лекарите. Над 50% от персонала на МБАЛ – Асеновград  е имунизиран.  Осигуряват  се и „зелени коридори“ за желаещите да си поставят ваксина срещу коронавирус.

Между 12 и 24 пациенти преминават през болницата ежедневно. В момента в лечебното заведение са настанени 55 души. Леглата в COVID-отделението са общо 22. Шест от тях са интензивни и всички са заети. „Нека хората да обръщат внимание и да бъдат отговорни за собственото си здраве“, призовават от болницата.

Подобни статии

Top