Началникът на подкупния инспектор от БАБХ също е арестуван

Двамата служители са отстранени от работа

Още един служител на БАБХ е арестуван заедно с главния инспектор, за който по-рано днес съобщиха на пресконференция в прокуратурата. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по храните. Оттам допълниха, че двамата служители са отстранени от работа.

За две торби сирене и 1000 лева експерт от БАБХ попадна в ареста

„ОД на МВР – Пловдив води разследване по случая. Днес се очаква Окръжна прокуратура – Пловдив да повдигне обвинения за подкуп“, пише още в прессъобщението на Агенцията.

От прокуратурата потвърдиха за DCNEWS, че има и втори арестуван по случая. Това е началникът на сектор „Здравеопазване“ в ОДБХ-Пловдив. Срещу него обаче все още не са прецизирани доказателствата, поясни зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов. По информация на DCNEWS това е синът на кмета на село Искра Димитър Несторов.

По думите му засега вторият арестуван е задържан с полицейска мярка за 24 часа. „По отношение на него имаме информация, че е съпричастен“, допълни прокурор Гаврилов.

DCNEWS научи, че мандрата, чиито собственици са изнудвани, е в първомайското село Искра. Става дума за козеферма, която произвежда ръчно сирена, кисело мляко и кашкавал от козе мляко.

„Давате 1 000 лева и две торби продукти и нещата се оправят на първо време. А на следващо време? Колко пъти още? Това е лошо. Не бива да се случват такива неща на дребните животновъди и изобщо на хората, които си изкарват прехраната”, каза пред NOVA собственикът на фермата Мария Иванова.

Подобни статии

Top