Над 10 000 лв. са щетите от катастрофата в Кючука на Коледа

Колата била пълна с бира

Полицията и прокуратурата в Пловдив продължават да разпитват шофьора, който на Коледа се вряза в шоурум за автомобили и избяга. Инцидентът се размина на косъм от взрив, тъй като беше засегнат газопровод в града, съобщава NOVA.

Според свидетели автомобилът се е движел с над 100 км в час. Според управителя на шоурума щетите ще струват повече от 10 000 лева.

Заловиха шофьора, причинил тежката катастрофа до затвора

„Буквално се беше вдигнал във въздуха и летеше. Странично се удари първо в едната колона, после в другата. Смачка оградата. Шофьорът избяга. Гледах и на камерата. Секунди след него спря малка кола, младо момиче слезе от колата, спряха и преминаващи коли, извадиха го. След още 5-6 минути избягаха с колата на това момиче. Колата беше пълна с бира”, разказа Илиян Костов, управител на шоурума.

На следващата сутрин младият мъж беше задържан в Първо районно управление.

Шофьорът на фолксвагена от катастрофата до Затвора е избягал (СНИМКИ)

„Започват работа с него за установяване причините за катастрофата. Няма данни лицето да е пострадало”, заяви главен инспектор Йордан Милушев, началник на Пътната полиция-Пловдив.

Катастрофа в близост до затвора в Кючука, кола се вряза в ограда и търговски обект

„Благодарение на колегите от Първо районно, които са вложили много усилия, сутринта около 9 часа лицето е намерено на адрес, на който не живее постоянно. Снощи не е тестван, но тази сутрин, след като е установен, са му направени проби за алкохол и наркотици и пробите са отрицателни“, заяви инспектор Милушев.

Шофьорът има книжка от пет години.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top