Над 10 жестоки рани по тялото на Цветан, убит от баща си в Козаново

Във фаталната нощ двамата били мъртво пияни и се скарали

Над 10 жестоки рани са били нанесени по тялото на 35-годишния мъж, който бе убит от баща си във вилата им край асеновградското село Козаново. Това съобщи днес прокурорът по делото Тодор Павлов пред журналисти. По цялото тяло е имало и доста дълбоки прободни, и порезни рани, които са били фатални за младия мъж.

И бащата – 58-годишният Йордан Филипов, и синът му – Цветан, са били мъртво пияни в ранните часове на 14 юли, когато е извършено убийството. На следващата сутрин, когато Йордан е бил тестван за алкохол, пробата му е отчела 1,7 промила, съобщи служебната му защитничка Марияна Николова.

Баща намушка смъртоносно сина си в Козаново

В съдебната зала прокурор Павлов поиска от състав на окръжния съд постоянен арест за Филипов. Той се мотивира с това, че има достатъчно доказателства, че бащата е убил сина си, а за убийството на рожден син законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна. Обвинителят допълни, че Йордан е безработен и няма семейство,  тъй като е разведен. Това, че Филипов не е осъждан нямало как да наклони везните в негова полза. Освен това той все още не е дал обяснения за случилото се между него и сина му, както и как се е стигнало до фаталната развръзка. 

1 2

Подобни статии

Top