Над 10 жестоки рани по тялото на Цветан, убит от баща си в Козаново

Цветан бил с психично заболяване и много агресивен

Според адвокат Марияна Николова пък, синът Цветан е бил агресивен и е страдал от психично заболяване. Той бил пияница, а в същото време бил епилептик и се лекувал с лекарства. Заради непрекъснатите скандали между него и баща му полицията многократно е ходила на адреса в Козаново, където са живеели. По думите на Николова многократно са ставали инциденти между двамата. В един от случаите се наложило младият мъж да бъде откаран от полицията в пловдивския психодиспансер.

Според защитничката във фаталната нощ и двамата са били толкова пияни, че не са могли да ръководят действията си. Заради това се е стигнало и до драматичната развръзка. По думите й Филипов имал постоянен адрес в Конуш, но живеел в Козаново. Тя допълни, че и при по-лека мярка той няма да се укрие и ще съдейства на разследващите.

В крайна сметка обаче съдът остави Йордан Филипов в ареста. Според съдията по досъдебното производство има достатъчно доказателства, че той е извършил престъплението, в което е обвинен, има опасност да се укрие и да извърши и друго престъпление. Освен това характерът му бил избухлив и често злоупотребявал с алкохола.

Определението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд. Филипов обаче заяви още в съдебната зала, че не възнамерява да обжалва.

1 2

Подобни статии

Top