Над 100 ченгета тарашат махалите в Пловдив след ареста на лихваря в Аджисана

Спецакцията в Пловдив продължава

Окръжна прокуратура – Пловдив ръководи разследването по досъдебното производство срещу задържания лихвар в Аджисана, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура под тепетата. Досъдебното производство е започнато за тежки умишлени престъпления – лихварство, пране на пари, данъчни престъпления, както и за склоняване към проституция.

При спецакция: Арестуваха известен пловдивски лихвар, иззеха много пари

Днес, 19 май 2020 г., на територията на  Пловдив, над 100 служители на ОД на МВР – Пловдив извършват оперативно-издирвателни мероприятия и  множество процесуално-следствени действия на различни адреси – претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, огледи и др.

По случая, освен 49-годишния лихвар Стефан Асенов с прякор Минду, има задържани и други лица за срок от 24 часа по Закона за МВР, уточняват от прокуратурата.

Всички действия по разследването се извършват съвместно и се ръководят от екип от прокурори от Окръжна прокуратура – Пловдив. И в момента, на различни места в гр. Пловдив, продължават активните действията по разследването.

Припомняме, че тази сутрин полицията атакува къщата на Асенов в Аджисана, където бяха открити голямо количество пари в лева и евро, и злато. Той е с множество криминални прояви и присъди.

Снимки: МВР и Фейсбук

Подобни статии

Top