Над 100 деца от Пловдив ще бягат заедно с Краси Георгиев за „55 часа“

Всеки, който желае, може да се присъедини към атлета по пътя му от Гребната база до Цар-Симеоновата градина

Над 100 деца от Еко училище „Слънчев лъч“ и Спортно училище „Васил Левски“ ще подкрепят ултрамаратонеца Краси Георгиев още на старта на Гребната база. След една обиколка на базата с тях, той ще се отправи към Цар-Симеоновата градина по една от новите велоалеи. Всеки, който желае, може да го подкрепи и да се присъедини към него по пътя му към центъра на града, без значение дали ще го направи с бягане, каране на колело, скейтборд или кънки.

Преди  бягането ултрамартонецът се срещна с ученици от две пловдивски училища. В СУ „Цар Симеон Велики“ се събраха над 50 деца от 3 клас. В продължение на един учебен час, чрез разказите и снимките, малчуганите направиха своеобразна обиколка из едни от най-екзотичните и екстремни места по целия свят, между които пустинята Сахара, джунглите на Камбоджа, Долината на смъртта в САЩ и Арктика.

След това атлетът се отправи към Еко училище „Слънчев лъч“, където нетърпеливо го чакаше… цялото училище –  ученици от първи до седми клас. Заедно с децата сготвиха вкусни и полезни неща за хапване, а след това се отдадоха на спорт и игри на поляната пред училището.

Предизвикателството „55 часа“ стартира  в 10 часа сутринта от Гребната база в Пловдив,

ще премине покрай река Марица, за да намери своя дом за повече от две денонощия в Цар-Симеоновата градина в центъра на града, където да се превърне в „Празник на мотивацията“ – част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

Краси Георгиев е бегачът-ултрамаратонец, който непрестанно изненадва с на пръв поглед непостижимите цели, които си поставя. Краси Георгиев е впечатлявал с постиженията си на едни от най-трудните ултрамаратони в света, сред които определяният за най-тежък в света – Бедуотър 135 в Долината на смъртта в САЩ. Наред с предизвикателствата, Краси подкрепя и значими каузи. С последното си събитие “36 часа” той събра пари за 26 деца, преборили онкологични заболявания, които заминаха за “Игри за победители” в Москва, където спечелиха 27 медала.

Подобни статии

Top