Над 100 доброволци се включиха в най-мащабната акция за почистване на Дановия хълм (СНИМКИ)

Извозени бяха 5 камиона с отпадъци

Над 50 души административен персонал и работници от „Градини и паркове“, както и още над 100 доброволци, се включиха в днешното почистване на Дановия хълм. В съвместната акция на Община Пловдив, район „Централен“, „БГ Бъди активен“, участваха още представители на администрацията на Район „Централен“, доброволци на https://thespot.bgbeactive.org/_Място България и сдружение БГ Бъди активен, екип на Аварийно спасяване Пловдив,  екип БЧК, катедра „Екология“ към ПУ „Паисий Хилендарски“, Спелеоклуб Пловдив, екип на Plovdiv Free Tour, представители на Съюза на Ландшафтните архитекти и др.

Само за няколко часа от склоновете на хълма часа бяха събрани десетки чували с битов отпадък. Окосена бе тревата, премахнати бяха клони, а всички алеи бяха почистени, както и водостоците край Часовниковата кула, по които се предвижда скоро, за първи път след повече от 40 години, да потече и вода. Извозени са над 5 камиона с отпадък.

Почистването и облагородяването на тепето бе организирано от район „Централен“, ОП „Градини и паркове“, Free Plovdiv Tour, Аварийно спасяване – Пловдив и сдружение „БГ Бъди активен“.

Кметът на „Централен“ и председател на структурата на ГЕРБ в района Георги Стаменов изказа благодарност на участниците в инициативата.

„Благодаря, че отделихте от времето си в почивния ден, за да възродим оживлението и красотата на Сахат тепе – една от емблемите на Пловдив. Убеден съм, че всички заедно ще поставим началото на облагородяването на това място, което е душата на нашия град и допринася за неговия дух и автентичност“, заяви Георги Стаменов.

Подобни статии

Top