Над 100 първокурсници от ПУ „Паисий Хилендарски“

Студентите посетиха Апелативния съд в рамките на инициативата „Съдът отблизо“

Над 100 първокурсници от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ изпълниха до краен предел емблематичната зала №1 на Апелативен съд – Пловдив, където се проведе превърналата се в традиция инициатива „Съдът отблизо“.

Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова приветства с „Добре дошли“ бъдещите юристи. Тя им разказа за работата на Апелативен съд – Пловдив, който разглежда жалби и протести срещу  постановени по различни дела актове на шестте окръжни съдилища от апелативния район.

Деканът на Юридическия факултет доц. д-р Даниела Дончева благодари за поканата и възможността студентите да дойдат в Апелативен съд – Пловдив. Тя благодари за отношението, партньорството и реализацията на днешното мероприятие и за бъдещите, които ще бъдат проведени съвместно. Тя каза, че идеята е студентите да се запознаят с съдите, защото първокурсниците вече са част от юридическата общност в региона.

Първокурсниците бяха впечатлени от виртуалната „разходка“ из залите на съда, която направиха посредством видеоклип, специално изработен за 20-годишния юбилей на Пловдивския апелативен съд. Те получиха знания по хералдика от автора на герба на Апелативния съд главен асистент д-р Стоян Антонов, с който се „запознаха“ задочно от видео репортаж.

1 2

Подобни статии

Top