Вицепрезидент и министри се събират на осмия Европейски форум за социално предприемачество в Пловдив

Темата на тазгодишното издание е „Екосистемата на социалното предприемачество“

Европейски форум за социално предприемачество ще се проведе за осми път от 28 до 31 март в Палата №11 на Международен панаир Пловдив.

Форумът ще бъде официално открит на 28 март (четвъртък) от 10:00 ч., като встъпителни речи ще имат вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, министърът на икономиката Емил Караниколов, членове на Европейската комисия, министри, чуждестранни гости и представители на организационния комитет на форума.

Темата на тазгодишното издание е „Екосистемата на социалното предприемачество“, а форумът за пореден път доказва, че е център на важни събития, знакови личности и значими теми, които очертават европейските и национални тенденции в развитието на социалното предприемачество.

В програмата са включени конференции, дискусии, кръгли маси и търговско изложение.

Основна цел на Европейския форум за социално предприемачество, който през 2017 г. посрещна над 15 000 посетители, е създаване на диалог между институциите, бизнеса и гражданите и повишаване на информираността на обществото за същността на социалното предприемачество.

“Избрахме темата „Екосистемата на социалното предприемачество“, защото вярваме, че за подобряване на средата за социалното предприемачество трябва да бъдат изведени на преден план и решени проблемите в осемте елемента на екосистемата, разгледани на три равнища – европейско, национално и местно”, споделят от организационния комитет на форума.

Съорганизатори на Форума традиционно са Европейската комисия, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социалните предприятия – CECOP, Европейският икономически и социален комитет, Министерство на труда и социалната политика, Агенцията за хората с увреждания, Националният съюз на ТПК и осем неправителствени организации, а през 2019 г. се включват и Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

За да постигнат максимално добри резултати, събитията от форума ще засегнат всички елементи на екосистемата на социалното предприемачество.

Успешните бизнес модели, добри практики и иновации ще бъдат представени на изложение с повече от 100 участващи организации.

1 2 3

Подобни статии

Top