Над 1000 полицаи охраняват изборите в Пловдивско

Охранявани ще бъдат 426 изборни места с 1003 секции в цялата Пловдивска област

Около 1000 служители на ОДМВР Пловдив са ангажирани със сигурността на вота, съобщиха от дирекцията. Спрени са отпуските на всички униформени и цивилни служители, съобщи зам.-директорът на ОДМВР-Пловдив комисар Димитър Събчев. Физическа охрана е осигурена за всички 1003 избирателни секции в 426 изборни места в Пловдив и областта.

Днес  бюлетините и изборните книжа ще бъдат доставени в секциите, които след това ще бъдат подредени и запечатани от членовете на секционните комисии, а впоследствие и охранявани до утрешния изборен ден. Охрана на секциите ще има и в деня на вота, както и в деня на балотажа.

Полицаите ще охраняват също секционните избирателни комисии, докато не предадат изборните книжа в ОИК, а след това – до изпращане на бюлетините в ЦИК, съобщи комисар Венелин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Пловдив. „Имаме готовност служителите ни да обработват всички постъпили сигнали. Необходимият брой служители е наличен, спрени са всички отпуски, докато не минат първия и втория тур на изборите. В ромските махали и малките населени места има постоянно присъствие на полицейски патрули, които обикалят и следят за реда“, каза още комисар Събчев.

Засилено полицейско присъствие в изборния ден

Утре – 27 октомври присъствието на униформени и цивилни служители в рисковите райони на Пловдив и областта ще бъде засилено, като ще се следи както за спазването на обществения ред, така и за евентуални нередности, свързани с изборите. Полицаите ще изпълняват задачи по обезпечаване на реда и безопасността на движението. Предвид мерките за сигурност и съгласно Изборния кодекс, в изборните помещения няма да бъдат допускани лица, които накърняват добрите нрави, както и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите, в нетрезво състояние или употребили упойващи вещества. На всяко закононарушение ще се реагира незабавно.

1 2

Подобни статии

Top