Над 1000 сигнала за бедстващи в Пловдив, вижте обобщената информация

Евакуирани са били 120 деца и посетителите на всички молове

Над 1000 сигнала за наводнени приземни етажи, подлези, улици, закъсали автомобили и др. са подадени на спешния телефон 112, а след това към пожарната, съобщиха от пресцентъра на ГДПБЗН. Вижте обобщената информация:

На 02.06.2019 г. към 18.00 ч. на територията на гр. Пловдив заваля интензивен дъжд. Първият сигнал за наводнени помещения е получен в 18:15 ч., след което започват да постъпват сигнали от всички райони на града. С приоритет се обслужваха сигналите получени от болници и бедстващи хора.

Същевременно имаше и няколко сигнала за пожари – лек автомобил и склад.

Извикани са по един екип от РСПБЗН Стамболийски и РСПБЗН Карлово. Събран е и свободен личен състав от районните служби в гр. Пловдив. Общия брой на екипите на терен РДПБЗН Пловдив 20 екипа-60 пожарникари, ДФ 112 Пловдив 2 екипа- 6 човека, ЦСМП Пловдив 3 екипа-6 човека, РУП Пловдив 25 екипа-50 полицаи, EVN 10 екипа-20 човека, ВиК 4 екипа-12 човека. Приблизителен брой на получените до момента произшествия са около 1 000 бр.

По-характерни произшествия са наводнени болници:

„Медлайн“, „Паркхоспитал“, „Физиомед“, ВМИ „Свети Георги“, от болница „Паркхоспитал“ евакуирани болни хора в Окръжна болница.

Оказана е помощ и са евакуирани бедстващи 120 деца от дом на културата „Борис Христов“, които първо са настанени на горните етажи и след това евакуирани от сградата. Над 30 души с малки деца са изведени от бедстващи автомобили. Оказана е помощ на четирима инвалиди, самотно живеещи в наводнени жилищни сгради. Оказана е помощ на 4 бременни жени, които са изведени от наводнени автомобили.

Освен наводнението – и пожари

Около 21.00 ч. два екипа заминават за пожар на открита площ с горящи полиетиленови отпадъци, опаковки и друг материал, който вероятно се е самозапалил при контакт с вода. Обектът се намира в обект до подстанция на ЕВН 400/110 kV. Пожарът е локализиран и погасен за около час и половина.  

1 2

Подобни статии

Top