Над 150 килограма риба за празника си раздадоха в селата Първенец и Браниполе (СНИМКИ)

Храмов празник и събор на селото празнуваха в Първенец и Браниполе.

По традиция жителите на двете села честват своя празник на в деня на Св. Св. Константин и Елена.

Кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов, който е родом от Първенец, посрещна десетки гости. Тържеството уважиха заместник-кметът Борислав Инчев, председателят на общински съвет „Родопи” Георги Цанков, кметове на населените места от общината, общински съветници, партньори.

Десетки хора бяха дошли в местността „Лесопарк” над Първенец,  за да се видят с близки и приятели, да споделят обичта си към родното си село и да напълнят душите си с добро.

Празникът на  Първенец откри кметът на селото Ренета Плевнелиева, която поздрави жителите и гостите.  Кметът на община „Родопи”  Павел Михайлов пожела здраве и  никога да не прекъсва столетната традиция.

„Заради пандемията от коронавирус миналата година в Първенец нямаше  събор по случай храмовия празник на църквата „Св. св. Константин и Елена“, който е и празник на селото. Днес обаче отново сме заедно, ще посрещнем гости от близо и далеч и ще усетим колко прекрасно е да бъдем заедно. Благодаря ви, че уважихте тържеството.  Нека традициите продължават и духът да не угасва”, каза кметът Павел Михайлов и пожела  весел празник.

1 2

Подобни статии

Top