Над 1500 доброволци ангажирани с Пловдив –Европейска  столица на културата 2019”

Пловдив вече е Европейска столица на културата.

Въпрос на светоусещане е на събитието да се погледне като най-важното такова за града ни от десетилетия насам, а не само като дискомфорт при пътуване с личния си автомобил.

Кулата вече се монтира на определеното за това място, знае се какви мероприятия ще има и къде ще се случат. За нас, пловдивчаните, остава само  да покажем защо Пловдив е с осем хилядна история и е „по-културният” град от другите кандидати за това звание. Към това призовава омбудсманът на Пловдив инж., Борислав Стаматов.

Изключително съм впечатлен от доброволците, които ще помогнат в организацията на събитието – над 1500 човека от цяла България, 80 годишен професор, бивш преподавател от Холандия и 28  човека пенсионери от Дания, участвали като доброволци и в други мероприятия, които сами поемат пълните разноски по пътуването и пребиваването  си в Пловдив, както и доброволци от Япония и Италия, които поемат транспортните си разходи. Тези хора не очакват нищо от Пловдив, а искат само да изпитат чистата емоция и удовлетворение от свършената полезна обществена работа. Тези личности трябва да ни бъдат за пример, когато си мислим за Пловдив 2019.

Нека овладеем страстите си поне за няколко седмици и на 12.01.2019 г. да бъдем #заедно на спектакъла по откриването на  „Пловдив –Европейска  столица на културата 2019”.

 

Top