Над 17 кг марихуана откриха в частен дом край Пловдив

Трима задържани от полицейските служители на РУ Първомай в рамките специализирана полицейска операция по линия „Наркоразпространение“ .

Марихуаната е иззета от жилищни помещения в село Искра.

51 – годишен разпространител на марихуана от село Искра бил заловен в момент на сделка. В последствие при оперативно- издирвателните мероприятия е установено, че същият извършвал престъплението в съучастие с 48- годишния си брат.

Извършени са множество процесуални действия по претърсване и изземване на територията на село Искра.

Сделката била уговорена за 30 януари. Мястото било предварително уговорено –  в близост до язовир Брягово. Там е бил установен и задържан 34 годишен купувач от Хасково. Мъжът се придвижвал с лек автомобил „БМВ“. Направеният по надлежния ред драг чек тест отчел положителен резултат, а именно марихуана и кокаин.

В хода на работата по разследването бил претърсен и имота на двамата братя от Искра.

В две стаи със закрити прозорци от тяхната къщата, униформените се открили изградени въжени простори по стените, върху които били накачени множество стръкове канабис – клони, заедно с листа и съцветия на тях, за да съхнат.

В следствие на установените връзки между лицата са претърсени и два частни адреса на територията на гр. Хасково, от където е купувачът.  Приобщени към разследването са множество веществени доказателства – марихуана на общо тегло близо 17 кг, електронна везна, мобилни телефони и сумата от близо 14 хиляди лева.

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа в РУ Първомай, съгласно ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство във връзка с извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

Случая продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура.

Подобни статии

Top