Над 20 креативни места за сядане на открито от инициативата „Искам да съм пейка“

Инициативата е на платформата за чиста среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ на сдружение „БГ Бъди активен“

Над 20 креативни места за сядане на открито осигурява като благодарност към пловдивчани, които събираха и предаваха за рециклиране пластмасови опаковки в последните три месеца на 2019 г. платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ на сдружение „БГ Бъди активен“. Тогава „БГ Бъди активен“ обяви инициативата „Искам да съм пейка. Рециклирай ме!“, като обеща, че ако бъдат събрани поне 30% повече
опаковки за рециклиране спрямо същия период на 2018 г. ще подари на града нови пейки за срещи и отдих на открито.

В районите „Централен“ и „Тракия“ в Пловдив сортираното за рециклиране количество пластмасови опаковки през октомври, ноември и декември 2019 г. е с 69% повече от същия период на миналата година. Това е малко повече от два пъти над поставената цел.

Гражданите на районите “Централен” и “Тракия” бяха поканени да участват в инициативата, като събират разделно и пускат за рециклиране в жълтите контейнери в кварталите си пластмасови опаковки.

Част от новите места за сядане са пейки с елементи от рециклирана пластмаса.

Пет от тях са поставени в обновено междублоково пространство в Район „Тракия“, а други пет са позиционирани около сградата на Районна администрация „Тракия“.

Пейки бяха поставени и в откритите класни стаи на училищата “Васил Петлешков” и “Райна Княгиня”.

1 2

Подобни статии

Top