Над 200 директори и учители обсъждат социалното и емоционално образование - DC news

Над 200 директори и учители обсъждат социалното и емоционално образование

На международна конференция в Пловдив те ще говорят за социалното и емоционално образование и проектно базираното учене

На 10 и 11 ноември над 200 директори и учители ще обсъждат на международна конференция в Пловдив социалното и емоционално образование и проектно базираното учене. Участниците ще говорят за STEM, трансформиращата сила на технологиите и представянето на иновативни методи за педагогическа работа.

Официалното откриване ще бъде от 09.00 часа, зала: 2, кино Арена, Мол „Марково тепе“.

Темата на конференцията е “Социално и емоционално образование, технологии и проектно базирано учене – цялостен училищен подход”. Участие в нея ще вземат и представители на училища, университети и институции  от държавите Малта, Румъния, Гърция и Италия, Р Южна Африка, които ще представят и споделят своите успешни истории и най-добри практики от въвеждането на проектно базираното обучение и иновациите в образователния процес.

Представители на технологичните гиганти Google и Intel също ще вземат участие в конференцията за да споделят своите успешни образователни практики за иновативно обучение.

На 10 ноември ще бъдат представени „Умения за иновации – СЕО, технологии и STEM” от г-н Луиджи Песина, представител на INTEL Corporation /09.35 ч./, Социално и емоционално образование като цялостен училищен подход – презентация на проф. Кармел Чефаи от Център за устойчивост и социално-емоционално здраве към Малтийския университет /10.10 ч./, а след това ще можете да видите вдъхновяващ пример за успеха на едно училище от Малта /10.45 ч./. Павел Червони, ръководител „Образование“ за Централна и Източна Европа на Google ще разкаже, за това как изглежда образователната трансформация /11.30 ч./, а представители на местната власт ще говорят за местните политики За образованието на бъдещето /12.00 ч./.

По време на конференцията ще има работилници с отворен урок от „Умения за иновации“ – къдетоучители и ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил ще представят своите успехи.

Ще бъде представен и методът RoBy – учене чрез игра и стратегии за промяна на микроклимата в класната стая, въз основа на игрови сценарий, както и работилницата „Климатична фреска“ – да учиш като на игра, която ще представи методи, които стимулират куража да бъдеш несъвършен и използването на насърчението вместо похвала в класната стая. /14:30-17:30 – Паралелни сесии в Дома на културата „Борис Христов“/.

Училищата от село Ардино,  Национална финансово-стопанска гимназия – София и ЕГ „Иван Вазов“ – Пловдив ще представят своите постижения с иновации чрез модела 1:1. А Симеон Марков, ученик от първата паралелка с 1:1 от Езиковата гимназия в Пловдив ще разкаже за това, че да учиш с този модел е преди всичко приятно и интересно за учениците, ще сподели опит и за знанията, уменията и компетенциите, които развива този модел.

Подобни статии

Top