Над 200 доброволци ще обновят района около бул. „Менделеев“ в Пловдив

Ще бъде изградена нова детска площадка

Кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов ще присъства по време на Деня за подкрепа в България на голяма международна аутсорсинг компания, която от 10 години разполага с голям офис под тепетата. Събитието се провежда за десети път и тази година се организира с подкрепата на  община Пловдив и район Централен.

Инициативата цели да облагороди градски пространства да бъде изградена нова детска площадка, да бъде обновена друга, която вече съществува и да се изгради спортен кът, фитнес на открито, за жителите в района на бул. „Менделеев“.

Инициативата се провежда всяка година навсякъде по света, където международната компания има офиси. През 2019 година ще бъдат реализирани две издания в България – в Пловдив през лятото и в София през есента. Всяка година фокусът на събитието е насочен към решаването на различен социален проблем.

В събитието могат да се включат всички желаещи пловдивчани. Организаторите на инициативата ще подсигурят всички необходими материали за доброволците, а началният час е от 10:00 ч. на бул. „Менделеев“.

Top