Над 200 полицаи ще осигуряват реда по време на „Маратон Пловдив“

Маратонът се провежда в периода от 9.00 ч. до 14.30 ч.

Полицията ще се грижи за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението на територията на областния град при провеждане на „Маратон Пловдив“ в неделя, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

От страна на областната дирекция на МВР са взети необходимите мерки за осигуряване на обществения ред и безопасността на движение при провеждане на маратона в периода от 9.00 ч. до 14.30 ч. Според организаторите на спортното събитие се очакват над 1000 участници от страната и чужбина, които ще премерят сили в две дистанции – 42-километров маратон и полумаратон с дължина 21 километра.

За охраната и сигурността на състезателите и цялостното обезпечаване на движението в града ще се грижат над 200 полицаи с 45 автомобила и 25 мотоциклета. В неделя, във часовия интервал между 8.30 до 15.00 часа, временно и поетаптно ще бъде спирано движението на МПС по трасетата на двете дистанции.

Класическият маратон и полумаратонът ще стартират едновременно от пл. „Централен“.

Оттам състезателите ще преминат по ул.”Княз Александър І”, ул.”Константин Стоилов”, ул.”Криволак”, ул.”Съборна” /до Хисар Капия/, ул.”Цанко Лавренов”, ул.”Цар Иван Шишман”, бул.”6-ти септември”, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, бул.”Христо Ботев”, бул.”Източен”, бул.”Санкт Петербург”, Алея 8 в парк “Лаута”, ул.”Теофан Райнов”, ул.”Георги Данчов”, бул.”Освобождение”,  бул.”Асеновградско шосе”.

Тук участниците в полумаратона ще завият наляво по бул.”Цар Симеон”, а участниците в маратона ще продължат по бул.“Асеновградско шосе“ източно платно до ГУСВ и обратно по бул.”Цар Симеон”, ул.“Ягодовско шосе“ в посока кръговото кръстовище на „Скобелева майка“, бул.“Цариградско шосе, бул.“Шести септември“, бул.”Марица юг”, където полумаратонът ще завие наляво по ул.”Висла” и през ул.”Райко Даскалов”, ул.“Опълченска“, ул.“Н. Палаузов“, ул.“С. Врачански“, ул.“Свети Климент“, ул.“Хр. Г. Данов“ и ул.”Александър І Батенберг” ще финализира на пл. ”Централен”.

Участниците в маратона продължават по бул.”Марица”- юг, Гребна база, ул. „Парк Отдих и култура“, бул.“Шести септември“ –продължение, ул.”Ясна поляна”, бул.”Копривщица”-запад, бул.“Копривщица“-изток, Младежки хълм,  ул.”Л. Каравелов”, бул.”В. Априлов”, Колелото на гарата, ул.”Иван Вазов”, ул.”Авксентий Велешки”, Цар Симеонова градина, ул.”Найден Геров”, ул.”Княз Дондуков Корсаков”, ул.”Преслав”, ул.”Александър Екзарх”, ул.”Христо Г. Данов”, ул.”Княз Александър І” и също се насочват към финала на пл. ”Централен”.

Подобни статии

Top