Над 200 протестиращи скандираха в Кършияка: Искаме си парка!

Кметът насрочил тристранна среща с протестиращите и собственика на терена

Близо 200 пловдивчани се събраха днес на поредния протест срещу застрояването на парка зад пловдивския хотел „Санкт Петербург“ в кв. „Кършияка“. Хората бяха дошли много преди обявения час за протеста – 14.00 ч., за да изразят недоволството си от съсипването на поредната зелена площ в района.

Протестът започна с отчет на Инициативният комитет в защита на парка. Инициаторите припомниха какво са свършили през последната една седмица и отново разказаха за срещата си с кмета Иван Тотев след заседанието на Общинския съвет в сряда.

Протестиращите напомниха, че инвеститорите в обекта са отсекли 64 здрави дървета и добавиха, че са посадили 40 нови дръвчета, подарък от кмета на район „Северен“ Ральо Ралев.

На протеста стана ясно, че следващия вторник градоначалникът е насрочил тристранна среща, на която освен него, ще присъстват също представители на инициативния комитет и собственика на терена Байрям Солак от асеновградското село Мулдава.

„Искаме си парка, нямаме пристрастия към никого“, заявиха присъстващите.

Недоволните дадоха думата и на политиците, дошли на протеста им

След това инициаторите дадоха думата на дошлите на протеста политици. Първа микрофонът взе Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“.

„Поздравявам ви за страхотната енергия! Всеки един казус може да бъде спечелен така. Как да спасим парка? Има два начина – единият да си го купим за сметка на бюджета на Пловдив. Другият – законът ни дава право теренът да се отреди за зеленина“, обясни Каназирева. 

1 2

Подобни статии

Top