Над 200 ТИР-а блокират пътя Пловдив – Асеновград

Тираджиите са недоволни от пакета за мобилност, внесен от ЕК в ЕП.

Над 200 ТИР-а ще блокират от 10 до 14.00 ч. пътя Пловдив – Асеновград (в отсечката от село Крумово към Пловдив). По този начин те ще се включат в Националното шествие на българските превозвачи. В протеста участват всички браншови транспортни организации и компании в областта.

Превозвачите са недоволни от пакета за мобилност, които Европейската комисия внесе в Европаламента и  предстои да бъде гласуван от евродепутатите.

По време на шествието движението няма да бъде спирано, но ще има временна организация, която ще гарантира безопасността на преминаващите автомобили. Тя е създадена от ОДМВР-Пловдив, за да се осигури безопасността на самите участници и преминаващите моторни превозни средства.

Организаторите се извиняват за причиненото неудобство и апелират към останалите участници в движението за толерантност. Те молят гражданите  да бъдат търпеливи и съпричастни към шествието, което защитава националните интереси.

От полицията съобщиха, че за безопасността по време на протеста ще бъдат ангажирани полицейски екипи от Първо РУ и сектори “Пътна полиция” и “Специализирани полицейски сили”. При евентуално възникване на затруднения в трафика е създадена организация автомобилите да се пренасочват по обходни маршрути.

Ръководството на Областна дирекция на МВР – Пловдив апелира водачите на моторни превозни средства да проявят необходимата търпимост, да се движат с повишено внимание в посочения участък и да се съобразяват с разпорежданията на служителите на реда за недопускане на пътно транспортни произшествия.

Подобни статии

Top