Над 250 награди очакват участниците в първото общоградско почистване на Пловдив

Стартът на най-мащабната до момента инициатива за почистване на града в един ден ще бъде даден в 10:30 ч.

Повече от 250 награди очакват участниците, които ще се включат в първото общоградско почистване на Пловдив. Те са осигурени от партньорите на кампанията на Община Пловдив, която е под надслов „Чисто зелено“.

Стартът на най-мащабната до момента инициатива за почистване на града в един ден ще бъде даден на 2 април в 10:30 ч. Тя ще се проведе едновременно в 6-те района на Пловдив като във всеки от тях са определени локации за почистване.

Кампанията ще открие кметът Здравко Димитров в 10:30 ч. от пункта на алеята зад Младежки център. На същото място ще бъде и зам.-кметът Георги Титюков.

На всяка локация ще бъдат разположени пунктове, от които гражданите ще получат чували и ръкавици, а служители на Община Пловдив ще съдействат за правилното събиране и изхвърляне на боклука.

На самите пунктове ще бъдат поставени кутии/урни, в които участниците в почистването могат да пуснат листче с две имена и телефонен номер за участие в томбола.

Акцията ще продължи до 16:30 ч., след което във всеки район ще бъдат изтеглени печелившите. Победителите ще бъдат изтеглени от районните кметове в 17:00 ч. пред сградата на кметството в съответния район.

Ето и какви са наградите за желаещите да се включат в инициативата: 36 парични ваучера, 6 ваучера за консумация в няколко пловдивски ресторанта, 48 канички за туристически походи, 6 пакета по 1 кг. висококачествено кафе, 42 броя единични и 30 броя двойни олекотени завивки от специален терморегулиращ текстил, 30 стека бира, 12 комплекта чаши за бира със специален брандинг, 30 книги, 12 подаръчни пакета, съдържащи раница, кутия за храна с прибори, канцеларски материали.

Всички подаръци са осигурени от партньорите на кампанията „Чисто зелено“.

В 12:00 ч. градоначалникът ще бъде на бившата Белодробна болница, за да подкрепи почистването на парковите пространства там.

Ето къде ще почистват зам.-кметовете на Пловдив:

Зам.-кметът по екология Анести Тимчев – район „Северен“, в парка на бул. „Васил Априлов“ № 146, до ресторант „Хитър Петър“;

Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов – Сахат тепе, площадка под Часовниковата кула;

Зам.-кметът по финанси Величко Родопски – Въжен мост на Гребна база, от страната на р. Марица

Пловдивчани, нека заедно да излезем и почистим нашия красив град, нашия дом! Нека всеки допринесе за по-добрия вид на мястото около, което живее!

Родители, вземете и децата си – покажете им добрия пример, научете ги от малки да обичат природата и да се грижат за нея!

От община Пловдив призовават участниците да правят снимки на локациите преди и след почистването, които след това да споделят в специално създадената Фейсбук група.  В нея ще намерите и местата, определени за почистване, във всеки район.

Подобни статии

Top