Над 30 събития за мало и голямо в откриващия уикенд на Европейската столица на културата

Огнено шоу, изложби, духов оркестър и музикална програма са само част от проявите,

включени в пълната програма за откриващия уикенд на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Това стана ясно по време на нарочна пресконференция, дадена от екипа на фондация „Пловдив 2019“.

Уикендът стартира с няколко изложби и музикална програма в „Капана“ на 11 януари 2019 г. Изложбите са на Дружеството на пловдивските художници в галерията във фоайето на Общинския съвет, на творби на покойния Кольо Карамфилов в ГХГ на Главната улица, на дървени музикални инструменти в Етнографския музей и  отново там – на фотоизложба, свързана с наследството и показваща градски пейзажи.

В събота на Главната ще се открие и изложба, посветена на Берлинската стена, а на сцената на площад Стефан Стамболов пред сградата на общината ще се състои спектакъл.

В първия ден на уикенда пловдивчани и гостите на града ще могат да видят спектакъла „Евридика в подземния свят“, който ще се играе в Камерната зала на Драмата. Той ще бъде и със симултанен превод. Спектакълът  е избран измежду 29 заглавия заради европейското си звучене, съобщи Валери Кьорленски.

Кулминацията на тържествата ще бъде на 12 януари,

1 2

Подобни статии

Top