Над 300 души остават без работа след пожара във Войводиново (СНИМКИ)

Изгорели са всички машини и цялата производствена база

Над 300 души остават без работа, след като изгоря базата на предприятието за преработка на месо „Унитемп“ в пловдивското село Войводиново. Няма пострадали хора, а днес пожарът вече е загасен, но изгорелият цех продължава да тлее.

Огромен пожар във Войводиново, гори цех за месо (СНИМКИ И ВИДЕО)

15 противопожарни автомобила, от които две автомеханични стълби са гасили пожара снощи.  Дошли са цистерни от Карлово, Съединение и Стамболийски, които са помогнали в овладяването на пламъците.  Днес ще бъдат доизгасени и останалите тлеещи огнища, съобщи пред bTV комисар Георги Мангараков, директор на РДПБЗН-Пловдив.

Според него пожарът не е умишлен. Тепърва обаче ще се уточнява какви са причините, довели до запалването снощи, след като всички работници са били вече извън цеха поради приключване на работното време.

Комисар Мангараков съобщи, че във въздуха на Войводиново няма токсични вещества, които да се отделят, няма и опасност от обгазяване. Лаборатория на РИОСВ е замервала нивата на замърсяване снощи и продължава тази сутрин.

Припомняме, че пожарът тръгна от помещение за опаковки и пакетаж и бързо обхвана цялата прозиводствена база. Не е изгоряла само административната сграда и пристройката с документацията. Оцелели са и всички животни.

„Фабриката е изгоряла, машините също. Работниците плачат, тъй като остават без работа“, обясниха собствениците.

Снимки: bTV

Подобни статии

Top