Над 300 от цялата страна ще се ориентират в центъра на Пловдив

Представители на около 30 спортни клуба по ориентиране ще вземат участие в Държавното първенство и съпътстващите състезания за купа „Пловдив“

Над 300 души от около 30 спортни клуба по ориентиране в страната ще вземат участие в Държавното първенство и съпътстващите състезания за купа „Пловдив“. Маршрутите и подробностите около национално състезание обсъдиха на работна среща днес зам.- кметът по култура на община Пловдив Пламен Панов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, и представители на Сдружение „Спортен клуб по ориентиране – Пловдив“.

Стартът е на 25 септември със спринтова щафета в централна градска част и Цар-Симеоновата градина. На следващия ден състезанието се провежда в парк „Родопи“. Финалът на 27 септември е в Стария град и на ул. „Княз Александър Батенберг“, а церемонията по награждаване ще се състои на Римския стадион.

В ориентирането участват състезатели от всички възрасти. Чрез бягане те преминават през определен брой точки за възможно най-кратко време, помагайки си с карта и компас. Маршрутът е начертан върху картата, която е единственият източник на информация за състезателите.

Подобни статии

Top