Над 300 пожарникари мерят сили в Републиканския преглед по пожароприложен спорт - DC news

Над 300 пожарникари мерят сили в Републиканския преглед по пожароприложен спорт

Отборът на РДПБЗН – Пловдив с мотивация за достойно представяне на 48-мия Републикански преглед по пожароприложен спорт

С висок спортен дух и мотивация символичните домакини на тазгодишния Републикански преглед по пожароприложен спорт – пловдивските огнеборци, отново застават на старта, за да извоюват успех. В борбата за най-високото място на почетната стълбичка техни съперници са представителните отбори на останалите 28 регионални дирекции в страната и курсантите от факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академия на МВР.

И тази година ръководството и служителите на РДПБЗН – Пловдив подкрепят активно в съревнованието своите представители, донесли множество поводи за гордост на предишни турнири.

От 2005 година насам отборът на дирекцията е станал 11 пъти носител на титлата Републикански шампион по пожароприложен спорт, като последната победа е извоювана през 2019 г. Шест пъти в ръцете на пловдивчани е била и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Към значимите спортни постижения се прибавят и два републикански рекорда, поставени на 4-ти Световен шампионат на пожарникарите и спасителите през 2008 г. в град София. При индивидуалното представяне в дисциплината „100 м пътека с препятствия“ служителят на РДПБЗН – Пловдив Любомир Любенов постига резултат 16,32 секунди. В колективната надпревара, заедно с колегата си Иван Бончев и останалите участници в националния отбор, успяват да преодолеят всички препятствия в пожарната щафета за 57,36 секунди.

Над 300 огнеборци от цялата страна се включиха активно в Републикански преглед по пожароприложен спорт. Той се провежда за 48 път от 30 септември до 2 октомври на лекоатлетически стадион „Пловдив“ до Гребната база. Отборите в надпреварата са от факултета „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академия на МВР и 29-те регионални дирекции по „Пожарна безопасност и защита на населението“ в страната.

Официално събитието бе открито от заместник-кмета Йордан Ставрев, който поздрави участниците от името на кмета Здравко Димитров. В тазгодишното издание, на което присъстваха комисар Николай Николов, Директор на ГДПБЗН, заместник-кметът Георги Титюков, областният управител Дани Каназирева и директорите на регионални дирекции пловдивските пожарникари са подкрепени и от доброволното формирование „Пловдив 112“.

1 2

Подобни статии

Top