Над 32 сигнала, свързани с изборите в МВР-Пловдив, много от тях са в Асеновград

Концентрация на сигнали има от Асеновград, района на Шесто РУ и Карлово

Над 32 сигнала, свързани с изборите, включително от граждани, ДАНС и от служба Борба с организираната престъпност – Пловдив, са получени в ОД на МВР – Пловдив, съобщи директорът старши комисар  Петър Тодоров на среща с областния управител Ангел Стоев. В работното заседание взеха участие заместник областният управител Даниела Николова, главният секретар на Областната администрация Георги Янев, ръководството на ОД на МВР – Пловдив и началниците на Районни управления.

„Концентрация на сигнали има от Асеновград, района на 6-то РУ и Карлово. Образувани са две досъдебни производства, касаещи схеми за купуване на гласове. Всички преписки по сигнали се обработват в рамките на 48 часа. Работи се активно по предотвратяване на корпоративен вот“, уточни ст. комисар Тодоров.

На срещата бе обсъдена необходимостта от допълнителна организация на транспорта от страна на МВР. Това се налага във връзка с протоколите, отнасящи се до преброяването на контролните разписки от машинния вот в определен брой секции, избрани на случаен принцип. ЦИК ще съобщи кои са те на 11 юли в 20:00 часа.

Ангел Стоев изрази своята висока оценка за работата на служителите на МВР до момента. Той призова състава да бъде особено бдителен и безкомпромисен в осигуряването на честни и прозрачни избори.

Подобни статии

Top